Mesto Pezinok zakúpilo 5 nových defibrilátorov

Nesmierne nás teší, že vedenie Mesto Pezinok sa rozhodlo pri záchrane ľudských životov strategicky rozmiestniť práve AED Defibrilátor CardioAid1 od SpencerMedical.sk, teda AED defibrilátor novej generácie, ktorý vďaka svojim jedinečným parametrom zachránil koncom minulého roka ľudský život aj v neďalekej obci Pernek. Ďakujeme za prejavenú dôveru.

Mesto Pezinok od konca minulého týždňa disponuje päticou nových automatizovaných externých defibrilátorov (AED), ktoré sú prístupné na miestach so zvýšenou koncentráciou obyvateľov. Pozornému oku občanov určite neuniklo, že sa nové defibrilátory nachádzajú na budove Pezinského kultúrneho centra na Holubyho ulici, pri Materskej škole gen. Pekníka, v Dennom centre na Cajlanskej ulici, nechýba pri novej pumptrackovej dráhe na Fajgalskej ceste a na plavárni na Komenského ulici. Mestským defibrilátorom zároveň disponuje aj Mestský úrad na Radničnom námestí, ktorý je v správe stálej služby Mestskej polície Pezinok.

„Defibrilátory zachraňujú život. Práve v neočakávaných situáciách musíme byť pripravení zachrániť to najcennejšie, čo máme. Preto som veľmi rád, že sa nám podarilo nákup a inštaláciu zrealizovať,“ povedal primátor Roman Mács. Za dôležité považuje aj ich strategické rozmiestnenie na frekventovaných miestach. Nákupom piatich defibrilátorov sa investície mesta do oblastí záchrany životov nekončia a mesto už v blízkej budúcnosti pripravuje nákup ďalších AED.

Mesto Pezinok žiada občanov, aby v prípade potreby použitia postupovali podľa pokynov uvedených pri každom nainštalovanom defibrilátore. Kód na otvorenie prístroja obdržíte po zavolaní na tiesňovú linku 155 alebo 112. Počas záchrany života je dôležité neustále počúvať pokyny prístroja a záchranára na linke. Záleží nám na každom živote a sme veľmi radi, že aj týmto malým krokom prispejeme k záchrane tých, ktorí to budú akútne potrebovať.

 

Ak by ste potrebovali akékoľvek rady alebo informácie ohľadom výberu správneho modelu AED defibrilátora, jeho umiestnenia alebo registrácie na operačnom stredisku 155, neváhajte nás kontaktovať.

Sme tu pre Vás, aby sme Vám pomohli zvýšiť bezpečnosť a ochrániť životy.

Vaša bezpečnosť je pre nás prioritou.