Dobrovoľný hasičský zbor v Dudiniach je od dnešného dňa plne pripravený použiť svojho nového pomocníka - moderný AED defibrilátor.

Dudince, 26. apríla 2023 - Dobrovoľný hasičský zbor v Dudiniach je od dnešného dňa plne pripravený použiť svojho nového pomocníka - moderný AED defibrilátor.
 
Hasiči boli dôkladne zaškolení v jeho obsluhe a sú plne pripravení s ním v prípade potreby okamžite zasiahnuť.
 
Ďakujeme im za ich účasť na školení a príjemnú atmosféru, ktorú navodili počas školenia.
 
image
 
Nový AED defibrilátor bol zakúpený vďaka iniciatíve predsedu Dobrovoľného hasičského zboru v Dudiniach, Štefana Suchánskeho, a finančnej podpore generálneho riaditeľa Kúpeľov Dudince JUDr. Slavomírovi Brzovi.
 
Tento moderný a spoľahlivý prístroj dokáže rýchlo a spoľahlivo zistiť, či ide o fibriláciu srdca a ak áno, okamžite zasiahnuť a obnoviť srdcový rytmus.
 
Hasiči budú mať nový defibrilátor k dispozícii nielen pri svojich hasičských zásahoch, ale aj počas verejných obecných podujatí, kde bude slúžiť ako dôležitá súčasť prvej pomoci.
 
„Som veľmi hrdý na náš hasičský zbor a všetkých našich dobrovoľníkov. Ich odhodlanie a práca v prospech obce sú obdivuhodné.
Chcem sa im poďakovať za účasť na školení a za ich pripravenosť použiť nový defibrilátor v prípade potreby. Vďaka nim sa zvýšila bezpečnosť a ochrana našich občanov,“ povedal predsedu Dobrovoľného hasičského zboru v Dudiniach Štefan Suchánsky.
 
Dobrovoľný hasičský zbor v Dudiniach ukázal, že vďaka iniciatíve a odhodlaniu môže malá obec disponovať moderným a spoľahlivým zariadením, ktoré môže zachrániť životy v prípade kritických situácií.
 
Ich nový defibrilátor je dôkazom toho, že vďaka spolupráci a podpore môžu aj malé komunity zlepšiť zdravotnú starostlivosť a bezpečnosť občanov.
 
Tešíme sa na budúce spoločné stretnutie pri príležitosti otvorenia kúpeľnej sezóny a ďakujeme.
 
HASICI
 
ADE_Defibrilator_Spencer